طبق تبصره 19 قانون بودجه سال 1386 خزانه وزارت امور اقتصادی و دارائی موظف شده است حقوق کلیه کارمندان دولت را مستقیماً به حساب کارمندان واریز نماید.
بر این اساس در خزانه نرمافزاری تهیه گردیده است که اطلاعات حقوق را با فرمت خاصی دریافت و پردازشهای لازمه را انجام میدهد.
با توجه به اینکه
1- قرار است نرمافزار فوق نیمه دوم 1386 عملیاتی شود و خزانه بدون کنترل دقیق لیست حقوق اقدام به پرداخت حقوق نخواهد نمود
2- معمولاً فایلهای تولید شده در دستگاههای اجرایی دارای اشکالاتی هستند که نیاز به اصلاح و مراجعه مجدد نماینده دستگاه به خزانه پیش میآید.
3- تعداد پرسنل برخی دستگاهها کم است و اطلاعات لازم را در کامپیوتر ندارند.
برای تسریع در عملیات دستگاههای اجرایی و کاهش تردد نمایندگان آنها به خزانه، تیم تهیه کننده سیستم مستقر در خزانه اقدام به تهیه نرمافزار «کنترل و تولید لیست حقوق تبصره 19» نموده است.
این نرمافزار از دو بخش عمده تشکیل میشود:
1- بخش «کنترل اطلاعات» که صحت فایل متنی تولید شده توسط دستگاه اجرایی را بررسی و خطاها و تذکرات لازم را گزارش میکند. لازم به تذکر است که این بخش کلیه کنترلهای لازم، بجز موارد زیر (که فقط در برنامه مستقر در خزانه ممکن است) را انجام میدهد.
الف - این برنامه هر کد 10 رقمی را بعنوان کد ملی میپذیرد. ولی در خزانه کد ملی بر اساس برنامه ارائه شده ثبت احوال کنترل میشود و اگر کد ملی ده رقمی صحیح نباشد، خطا میدهد.
ب - در خزانه، عدم تکراری بودن اطلاعات با دستگاه های اجرایی دیگر کنترل میشود.
ج - خزانه پس از دریافت اطلاعات و پرداخت حقوق، کلیه اطلاعات پرسنلی جمع آوری شده (جدید) را به ثبت احوال ارسال میکند تا مشخصات سجلی مانند نام و نام خانوادگی اعلام شده با اطلاعات موجود ثبت احوال مقایسه و بر اساس نتیجه اعلامی ثبت احوال در ماه بعد تصمیم مقتضی گرفته میشود.
2- بخش «ورود اطلاعات» که امکان ورود اطلاعات حقوق و عیدی در فرم مخصوص و تولید فایل متنی مطابق با استاندارد بخشنامه خزانه را میدهد.
دستگاه اجرایی شما ممکن است فقط قسمت اول و یا هر دو قسمت را خریداری کرده باشد.
با انتخاب گزینه «کنترل اطلاعات فایل متنی» در صفحه اصلی برنامه، صفحهای(شکل فوق) باز میشود که دارای بخشهای زیر است:
نام فایل: در مقابل این عنوان، فایل متنی موجود (حقوق یا عیدی) را (که میخواهید صحت آنرا کنترل نمایید) مشخص میکنید. برای پیدا کردن فایل میتوانید از کلید «انتخاب» مقابل آن یا «Alt+الف» استفاده نمایید. در ضمن هنگام تایپ در این قسمت، فایلها و پوشههای موجود نمایش داده میشوند. مثلاً در صورتیکه C:\ تایپ شود، کلیه فایلها و پوشههای داخل درایو C: نمایش داده میشود و با کلیدهای فلش بالا و پایین میتوانید یکی از آنها را انتخاب نمایید.
نتیجه (اشکالات و خطاها): در زیر این عنوان جدولی قرار دارد که خطاها و اشکالات پیش آمده هنگام بررسی فایل متنی در آن نمایش داده میشود. عناوین اطلاعات داخل این جدول بستگی به وضعیت گزینه «نمایش تجمعی خطاها» (در پایین لیست) دارد. در ادامه این عناوین به تفکیک در دو حالت تشریح میشوند.
ترتیب لیست: در ابتدا، لیست خطاها به ترتیب ردیف نمایش داده میشود. شما میتوانید با «کلیک» روی هر کدام از عناوین اطلاعاتی، به دلخواه خود ترتیب را عوض نمایید. در صورتیکه روی عنوانی که اطلاعات بر اساس آن مرتب شده است کلیک نمایید، ترتیب برعکس خواهد شد. مثلاً با کلیک روی اهمیت، اطلاعات به ترتیب اهمیت از 1 الی 5 نمایش داده میشود. اگر مجدد روی اهمیت کلیک شود، اطلاعات به ترتیب اهمیت از 5 الی 1 نمایش داده میشود.
در صورتیکه «نمایش تجمعی خطاها» انتخاب نشده باشد (شکل فوق) اطلاعات زیر در جدول نمایش داده میشود:
ر: در زیر این عنوان، شماره ردیف خطا نمایش داده میشود.
اهمیت: عددی 1 الی 5 بعنوان اهمیت تقریبی اشکال موجود نمایش داده میشود. اشکالات با اهمیت 5 خطا هستند و در صورت اصلاح نشدن، دارائی آنها را نخواهد پذیرفت. اشکالات با اهمیت 4 در آینده نزدیک تبدیل به خطا خواهند گردید ولی موقتاً قابل قبول هستند. ممکن است تا آخر سال 86 همه اشکالات لیست شده غیر قابل قبول شوند.
شرح اشکال: متن مناسبی جهت تشریح خطای پیش آمده در این ستون نمایش داده میشود.
مقدار اشتباه: برای برخی خطاها که وجود مقدار غیر قابل تشخیص گزارش شده است، مقدار اشتباه نمایش داده میشود.
سطر: شماره سطری (از فایل متنی) که خطا در آن رخ داده است.
نـام: نام و نام خانوادگی شخصی که خطا در سطر مربوط به آن رخ داده است. در برخی خطاها که قبل از کنترل نام و نام خانوادگی کنترل میشوند، این ستون خالی است.
کد ملی: کد ملی شخصی که خطا در سطر مربوط به آن رخ داده است. در برخی خطاها که قبل از کنترل کد ملی کنترل میشوند، این ستون خالی است.
شماره پرسنلی: شماره پرسنلی شخصی که خطا در سطر مربوط به آن رخ داده است. در برخی خطاها که قبل از کنترل شماره پرسنلی کنترل میشوند، این ستون خالی است.
اطلاعات تکمیلی: اطلاعات سطری (از فایل متنی) که خطا در آن رخ داده است، عیناً در این قسمت نمایش داده میشود.
در صورتیکه «نمایش تجمعی خطاها» انتخاب شده باشد، خطاها بر اساس «شرح اشکال» گروهبندی میشود و به ازاء هر چند خطای مشابه، یک سطر نمایش داده میشوند. در این صورت عناوین اطلاعاتِ در جدول، بصورت زیر خواهد بود:
ر: در زیر این عنوان، شماره ردیف خطا نمایش داده میشود. (1-2-3-...)
اهمیت: عددی 1 الی 5 بعنوان اهمیت تقریبی اشکال موجود نمایش داده میشود. اشکالات با اهمیت 5 خطا هستند و در صورت اصلاح نشدن، دارائی آنها را نخواهد پذیرفت. اشکالات با اهمیت 4 در آینده نزدیک تبدیل به خطا خواهند گردید ولی موقتاً قابل قبول هستند. ممکن است تا آخر سال 86 همه اشکالات لیست شده غیر قابل قبول شوند.
شرح اشکال: متن مناسبی جهت تشریح خطای پیش آمده در این ستون نمایش داده میشود.
سطر: شمارههای سطرهایی (از فایل متنی) که خطای مورد نظر در آنها رخ داده است، در این ستون نمایش داده میشود.
نمایش تجمعی خطاها: در صورتیکه این گزینه انتخاب شده باشد، خطاها بر اساس «شرح اشکال» گروهبندی میشوند و به ازاء هر چند خطای مشابه، یک سطر نمایش داده میشود. برای اطلاعات بیشتر به توضیحات نتیجه (اشکالات و خطاها) مراجعه نمایید.
تایید (کنترل): با انتخاب این گزینه (در واقع کلید) عملیات کنترل فایل متنی آغاز میشود. هنگام عملیات پیغام صبر نمایید نمایش داده خواهد شد و پس از اتمام عملیات، طی پیغامی، خلاصهای از نتیجه نمایش داده میشود. پس از تایید آن اطلاعات کامل در جدول نتیجه (اشکالات و خطاها) نمایش داده میشود.
نمایش لیست: با انتخاب این کلید، اطلاعات موجود (و قابل دریافت) فایل متنی در صفحهای مشابه صفحه اصلی قسمت ورود اطلاعات نمایش داده میشود. در صورتیکه برنامه بصورت کامل خریداری شده باشد، امکانات صفحه نمایش داده شده عیناً همان قسمت ورود اطلاعات است. در صورتیکه فقط بخش کنترل اطلاعات خریداری شده باشد، در صفحه ظاهر شده کلیدهای مربوط به ویرایش کار نخواهند کرد.
چاپ (اشکالات و خطاها): با انتخاب این کلید، اطلاعات نمایش داده شده (اشکالات و خطاها) چاپ میشود. قبل از چاپ نهایی روی دستگاه چاپگر، «پیش نمایش» چاپ نمایش داده میشود. در محیط «پیش نمایش» ضمن امکان چاپ، امکان مرور گزارش، چاپ صفحات خاص، تولید فایلهای PDF، ورد، و اکسس وجود دارد. توضیحات بیشتر در «بخش پیش نمایش چاپ» وجود دارد.
انصراف: بدیهی است که صفحه نمایش داده شده را میبندد.
با انتخاب گزینه «ورود/اصلاح اطلاعات» در صفحه اصلی برنامه، صفحهای(شکل فوق) باز میشود که دو گزینه اصلی دارد:
ماه جدید: اگر میخواهید از ابتدا همه اطلاعات یک ماه را وارد نمایید این گزینه را انتخاب نمایید. در اینصورت پس از مشخص نمودن ماه/سال و محل مورد نظر برای ایجاد فایل متنی، کلید تایید را بزنید. دقت نمایید که در حالت عادی، بجز ماه اول استفاده از این سیستم، نیازی به این گزینه نیست. چون برای ماههای بعدی میتوانید با استفاده از گزینه «اصلاح فایل» فایل ماه قبل را باز و آنرا بنام ماه جاری ذخیره نمایید. به هر حال پس از زدن کلید «تایید» تصویر زیر حاوی اطلاعات فایل متنی مشخص شده ظاهر میشود و میتوانید بر اساس توضیحات مربوطه (پس از شکل) عمل نمایید.
اصلاح فایل: اگر میخواهید اطلاعات فایل متنی موجود را اصلاح نمایید و یا بر اساس فایل متنی موجود فایل ماه دیگری را ایجاد نمایید، از این گزینه استفاده نمایید. پس از انتخاب این گزینه، پس از مشخص کردن فایل مورد نظر در محل پیشبینی شده زیر آن، کلید «تایید» را بزنید. در اینصورت تصویر زیر حاوی اطلاعات فایل متنی مشخص شده ظاهر میشود و میتوانید بر اساس توضیحات مربوطه (پس از شکل) عمل نمایید.
این صفحه لیست اطلاعات موجود را نمایش میدهد و از طریق آن میتوانید اطلاعات موجود را اصلاح و حذف نمایید و یا اطلاعات اشخاص جدیدی را وارد نمایید. در ضمن میتوانید به روشی دیگر اطلاعات را کنترل نمایید.
پس از پایان اصلاح و حذف اطلاعات میتوانید ضمن ایجاد فایل متنی استاندارد مورد نظر خزانه، برگههای درخواست وجه را تولید نمایید. در ادامه توضیحات بیشتر ذیل هر کدام از عناوین موجود در این صفحه به تفکیک ارائه میشود.
ترتیب لیست: در ابتدا، لیست به ترتیب موجود در فایل متنی نمایش داده میشود. شما میتوانید با «کلیک» روی هر کدام از عناوین اطلاعاتی، به دلخواه خود ترتیب را عوض نمایید. در صورتیکه روی عنوانی که اطلاعات بر اساس آن مرتب شده است کلیک نمایید، ترتیب برعکس خواهد شد. مثلاً با کلیک روی نام، اطلاعات به ترتیب نام از الف تا ی نمایش داده میشود. اگر مجدد روی نام کلیک شود، اطلاعات به ترتیب از ی تا الف نمایش داده میشود.
ویرایش/ایجاد اطلاعات فایل: اگر در حال اصلاح فایلی هستید، نام و مسیر فایل در مقابل این عنوان نمایش داده میشود.
جستجو: در مقابل این عنوان کادری وجود دارد که میتوانید متن مورد نظر را داخل آن تایپ کنید. به محض تایپ هر حرف، میتوانید نتیجه جستجو را در لیست ببینید. (لیست محدود میشود به نتیجه جستجو) بعد از کادر یکسری گزینه است که بصورت پیشفرض همه انتخاب شدهاند. لذا متنی که وارد میکنید در عناوین نوشته شده جستجو میشود. دقت شود که جستجو در نام و نام خانوادگی بصورت «هر جا» بود صورت میگیرد ولی برای بقیه عناوین جستجو از اول آغاز میشود.
بعنوان مثال، اگر «علی» تایپ کنید، اسامی شبیه «علیرضا»، «محمدعلی»، «محبعلیان» جزو نتیجه خواهند بود. در مقابل اگر برای جستجو «456» تایپ شود، پرسنلی که کد ملی یا شماره پرسنلی یا شماره حساب آنها با «456» شروع شوند نمایش داده میشوند.
نمایش: در این قسمت میتوانید مشخص نمایید که چه گروه از پرسنل نمایش داده شوند. مثلاً اگر گزینه «مجرد» را از انتخاب خارج نمایید، افراد مجرد نمایش داده نخواهند شد. در این قسمت یک گزینه خاص وجود دارد که با بقیه فرق دارد و بصورت پیشفرض انتخاب نشده است. بصورت پیشفرض در لیست ستونهایی که مقدار ندارند نمایش داده نمیشوند. مثلاً اگر هیچکدام از پرسنل سازمان شما «حق اشعه» نداشته باشند، در لیست ستون «حق اشعه» نمایش داده نمیشود. در صورتیکه گزینه «ستونهایی که همه مقادیر آنها صفر است» انتخاب شود، در لیست همه عناوین اطلاعاتی که در بخشنامه خزانه موجود است نمایش داده خواهد شد.
لیست اطلاعات: در این لیست اطلاعات پرسنل بصورت کامل نمایش داده میشود. فقط دو ستون نیاز به توضیح دارند. «جمع جبری» و «جمع حقوق». «جمع جبری» حاصلجمع همه اعداد حقوقی فرد است که شامل دریافتیها و کسورات است. این همان عددی است که باید در فایل متنی ارسالی به خزانه درج شود. در مقابل، «جمع حقوق» حقوق قابل دریافت فرد است که کسورات و حق بیمه و بازنشستگی از دریافتیها کسر گردیده است.
شماره رکورد: در قسمت راست - پایین لیست عددی بصورت «{ردیف} از {تعداد کل اطلاعات}» نمایش داده میشود که اطلاع مفیدی است.
جمعها: در زیر لیست جمع برخی مقادیر لیست نمایش داده میشود. این جمعها تا ردیف فعال در لیست است. یعنی اگر ردیف فعال، آخرین سطر لیست باشد، جمع همه پرسنل است.
راهنمای خلاصه نویسی عناوین: بخاطر طولانی بودن عناوین در بخشنامه ارسالی خزانه، برای زیباتر شدن لیست مجبور به خلاصهنویسی عناوین لیست شدیم. این اختصارها در این بخش مشخص شدهاند. البته اگر موس را روی عناوین خلاصهنویسی شده ببرید، در یک پنجره کوچک عنوان کامل نمایش داده میشود.
اصلاح: اگر میخواهید اطلاعات شخصی را اصلاح نمایید، آنرا در لیست انتخاب و این کلید را بزنید. در این صورت فرم ورود اطلاعات باز میشود و میتوانید پس از انجام تغییرات لازم آنرا ذخیره نمایید.
جدید: اگر میخواهید اطلاعات شخصی را که در لیست نیست وارد نمایید این کلید را بزنید تا فرم ورود اطلاعات خالی نمایش داده شود.
حذف: برای حذف اطلاعات شخصی که نمیخواهید در لیست باشد از این کلید استفاده نمایید. با انتخاب آن، یک سوال اطمینان پرسیده میشود و در صورت تایید ردیف مورد نظر حذف میشود.
ذخیره/ایجاد فایل متنی: با انتخاب این گزینه نام فایل متنی درخواست میشود و میتوانید روی فایل موجود ذخیره نمایید و یا فایل جدیدی ایجاد نمایید.
کنترل مجدد: همه اطلاعات نمایش داده شده کنترل مجدد میشوند. دقت نمایید که نمایش دادن اطلاعات در این لیست به معنی صحت آنها نیست و برای اطمینان باید از طریق این گزینه یا قسمت کنترل اطلاعات فایل متنی آنها را کنترل نمایید. توجه نمایید که این گزینه عملیاتی زمانگیر دارد و در صورت وجود اشکال غیر قابل چشم پوشی، اطلاعات ناقص را در فرم ورود اطلاعات نمایش میدهد و پس از اصلاح آن، بقیه اطلاعات را کنترل میکند. در این حالت (که فرم ورود اطلاعات نمایش داده شده است) اگر در فرم ورود اطلاعات کلید «انصراف» زده شود، سیستم از کنترل بقیه اطلاعات چشمپوشی میکند.
درخواست وجه: با انتخاب این کلید، ابتدا سوال میشود که چه اطلاعاتی در درخواست وجه آورده شوند. شما میتوانید از سه گزینه موجود یک یا چند گزینه با انتخاب نمایید. در این صفحه گزینههایی که فایل آنها کنار فایل حقوق (در یک دایرکتوری) قرار نداشته باشند، خاموش خواهند بود. پس از تایید صفحه نمایش داده شده، جمعهای لازم صورت میگیرد و اطلاعاتی مشابه فرم درخواست وجه (ارائه شده از طرف خزانه) تولید میشود. در صفحه ظاهر شده میتوان گزارش نمایش داده شده را با استفاده از هر چاپگر قابل شناسایی توسط ویندوز چاپ نمود. در صفحه ظاهر شده با انتخاب کلید «چاپ»، قبل از چاپ نهایی روی دستگاه چاپگر، «پیش نمایش» چاپ نمایش داده میشود. محیط «پیش نمایش» ضمن امکان چاپ، امکان مرور گزارش، چاپ صفحات خاص، تولید فایلهای PDF، ورد، و اکسس وجود دارد. توضیحات بیشتر در «راهنمای پیش نمایش چاپ» ارائه شده است.
در این محیط، 4 کلید علاوه بر کلیدهای معرفی شده در «راهنمای پیش نمایش چاپ» وجود دارد. این گزارش در واقع سه گزارش است که گزارش مورد نظر با کلیدهای «رسمی»، «پیمانی»، و «خلاصه» انتخاب میشود. از طریق کلید چاپ مشخص شده در «راهنمای پیش نمایش چاپ» فقط صفحه نمایش داده شده چاپ میشود و برای چاپ هر سه صفحه با یک دستور از کلید «چاپ همه» استفاده نمایید. این کلید هر سه گزارش را در چاپگر پیشفرض چاپ میکند.
ایجاد فایل عیدی: با انتخاب این گزینه ابتدا مبلغ مورد نظر برای عیدی درخواست میشود. باید عیدی حداکثر (که برای اغلب پرسنل پرداخت میشود) را وارد نمایید. (اگر مبلغ نمایش داده شده صحیح نبود، اصلاح نمایید) با تایید صفحه ظاهر شده، نام فایل درخواست میشود. پس از تعیین نام فایل، فایل عیدی ساخته میشود. در ضمن اطلاعات فایل ساخته شده در فرم «لیست اطلاعات عیدی» نمایش داده میشود. در این فرم میتوانید اطلاعات عیدی پرسنلی که عیدی کامل دریافت نمیکنند را اصلاح نمایید.
پایان: صفحه نمایش داده شده را میبندد.
در فرم ورود اطلاعات، میتوانید کلیه اطلاعات مورد نظر بخشنامه خزانه را برای یک شخص وارد کنید.
در این فرم با زدن هر کلیدی، کلیه اطلاعات کنترل و خطاها بصورت علامت یا در کنار عناوین دارای اشکال نمایش داده میشود. این علامتها ابتدا بصورت چشمک زن ظاهر میشوند. به معنی خطا است که باید رفع شود. به معنی هشدار است که بهتر است رفع شود. در صورتیکه موس را روی این علامتها ببرید در پنجره کوچکی متن توضیحی خطای موجود نمایش داده میشود.
اطلاعات و چگونگی وارد کردن آنها مانند بقیه برنامههای تحت ویندوز است و نیازی به توضیح واضحات نیست. فقط چند نکته است که ممکن است نیاز به توضیح بیشتر باشد:
* «جمع کسور» فقط جمع اعداد بخش «کسور» نیست. این عدد جمع کل کسور است که شامل بیمهها و صندوقهای بازنشستگی سهم دولت میشود.
* بخاطر نبود فضا، برخی عناوین اطلاعاتی خلاصه نویسی شدهاند که در صورت ابهام میتوانید موس را روی آنها منتقل کنید تا در صفحه کوچکی، عنوان کامل نمایش داده شود.
* سال تولد را میتوانید 2 رقم (بدون 1300) وارد کنید. البته در اینصورت علامت خطای حذف نمیشود، ولی هنگام زدن کلید «تایید» سیستم به سالهای تولد کمتر از 100 مقدار 1300 را اضافه میکند.
با انتخاب گزینه «ورود/اصلاح اطلاعات عیدی» در صفحه اصلی برنامه، صفحهای(شکل فوق) باز میشود که دو گزینه اصلی دارد:
فایل جدید: اگر میخواهید از ابتدا همه اطلاعات عیدی را وارد نمایید (که توصیه نمیشود) این گزینه را انتخاب نمایید. در اینصورت پس از مشخص نمودن سال و محل مورد نظر برای ایجاد فایل متنی، کلید تایید را بزنید. دقت نمایید که در حالت عادی نیازی به این گزینه نیست. چون حتماً لیست حقوق تهیه کردهاید و میتوانید با استفاده از گزینه «ایجاد لیست عیدی» در قسمت «ورود/اصلاح فایل حقوق» فایل عیدی را ایجاد نمایید.
اصلاح فایل: اگر میخواهید اطلاعات فایل عیدی موجود را اصلاح نمایید، از این گزینه استفاده نمایید. پس از انتخاب این گزینه، باید فایل مورد نظر را در محل پیشبینی شده زیر آن، مشخص نمایید.
مبلغ عیدی پیش فرض جهت افراد جدید: مبلغ عیدی کامل سالیانه پرسنل را در این قسمت مشخص نمایید. از این مبلغ برای افراد جدیدی که (در صورت لزوم) اضافه میشوند، استفاده خواهد شد.
پس از تعیین مقادیر و وضعتها، کلید «تایید» را بزنید. در اینصورت تصویر زیر حاوی اطلاعات فایل متنی مشخص شده ظاهر میشود و میتوانید بر اساس توضیحات مربوطه (پس از شکل) عمل نمایید.
این صفحه لیست اطلاعات موجود را نمایش میدهد و از طریق آن میتوانید اطلاعات موجود را اصلاح و حذف نمایید و یا اطلاعات عیدی اشخاص جدیدی را وارد نمایید.
در ادامه توضیحات بیشتر ذیل هر کدام از عناوین موجود در این صفحه و چگونگی اصلاح اطلاعات به تفکیک ارائه میشود.
اصلاح اطلاعات: همانگونه که در زیر لیست بالای کلیدها بصورت خلاصه نوشته شده است، برای اصلاح اطلاعات موجود در لیست، با موس روی عنوان مورد نظر کلیک نمایید. سپس شروع به تایپ مقدار جدید نمایید تا جایگزین مقدار موجود شود. در صورتیکه میخواهید مقدار موجود را اصلاح نمایید (مثلاً یک حرف اضافه نمایید)، کلید F2 را بزنید و سپس اصلاحات لازم را انجام دهید.
اضافه کردن اطلاعات: سطر آخر لیست خالی است. با وارد کردن اطلاعات در این سطر، یک سطر خالی دیگر اضافه میشود. لذا میتوانید به تعداد لازم اطلاعات جدید را اضافه نمایید.
ترتیب لیست: در ابتدا، لیست به ترتیب موجود در فایل متنی نمایش داده میشود. شما میتوانید با «کلیک» روی هر کدام از عناوین اطلاعاتی، به دلخواه خود ترتیب را عوض نمایید. در صورتیکه روی عنوانی که اطلاعات بر اساس آن مرتب شده است کلیک نمایید، ترتیب برعکس خواهد شد. مثلاً با کلیک روی نام، اطلاعات به ترتیب نام از الف تا ی نمایش داده میشود. اگر مجدد روی نام کلیک شود، اطلاعات به ترتیب از ی تا الف نمایش داده میشود.
ویرایش/ایجاد اطلاعات فایل: اگر در حال اصلاح فایلی هستید، نام و مسیر فایل در مقابل این عنوان نمایش داده میشود.
جستجو: در مقابل این عنوان کادری وجود دارد که میتوانید متن مورد نظر را داخل آن تایپ کنید. به محض تایپ هر حرف، میتوانید نتیجه جستجو را در لیست ببینید. (لیست محدود میشود به نتیجه جستجو) بعد از کادر یکسری گزینه است که بصورت پیشفرض همه انتخاب شدهاند. لذا متنی که وارد میکنید در عناوین نوشته شده جستجو میشود. دقت شود که جستجو در نام و نام خانوادگی بصورت «هر جا» بود صورت میگیرد ولی برای بقیه عناوین جستجو از اول آغاز میشود.
بعنوان مثال، اگر «علی» تایپ کنید، اسامی شبیه «علیرضا»، «محمدعلی»، «محبعلیان» جزو نتیجه خواهند بود. در مقابل اگر برای جستجو «456» تایپ شود، پرسنلی که کد ملی یا شماره پرسنلی یا شماره حساب آنها با «456» شروع شوند نمایش داده میشوند.
لیست اطلاعات: در این لیست اطلاعات عیدی پرسنل بصورت کامل نمایش داده میشود.
شماره رکورد: در قسمت راست - پایین لیست عددی بصورت «{ردیف} از {تعداد کل اطلاعات}» نمایش داده میشود که اطلاع مفیدی است.
جمعها: در زیر لیست جمع روزهای کارکرد و مبلغ عیدی نمایش داده میشود. این جمعها تا ردیف فعال در لیست است. یعنی اگر ردیف فعال، آخرین سطر لیست باشد، جمع همه پرسنل است.
راهنمای اصلاح: راهنمای یک سطری برای اصلاح این لیست نمایش داده شده است.
حذف: برای حذف اطلاعات شخصی که نمیخواهید در لیست باشد از این کلید استفاده نمایید. با انتخاب آن، یک سوال اطمینان پرسیده میشود و در صورت تایید ردیف مورد نظر حذف میشود. برای حذف چند ردیف از اطلاعات، میتوانید با کمک کلید Shift و حرکت با فلش بالا و پایین یا نگهداری Ctrl و کلیک روی سطرهای مورد نظر، چند ردیف را انتخاب و با یک دستور حذف نمایید.
ذخیره فایل متنی: با انتخاب این گزینه نام فایل متنی درخواست میشود و میتوانید اطلاعات عیدی را روی فایل موجود ذخیره نمایید و یا فایل جدیدی ایجاد نمایید.
درخواست وجه: با زدن این کلید صفحهای حاوی توضیحات چگونگی درخواست وجه ظاهر میشود. لطفاً با دقت مطالعه نمایید و بصورت توضیح داده شده درخواست وجه مورد نظر خود را تهیه نمایید.
تعیین روزهای کارکرد بر حسب عیدی: شما میتوانید مبالغ عیدی را مشخص نمایید سپس با استفاده از این کلید دستور محاسبه روزهای کارکرد را صادر نمایید. مبلغ عیدی بر اساس فرمول زیر محاسبه میشود:
روزهای کارکرد = | مبلغ عیدی | X 360 |
مبلغ عیدی سالیانه |
تعیین عیدی بر حسب روزهای کارکرد: شما میتوانید روزهای کارکرد پرسنل را وارد نمایید تا با انتخاب این کلید مبالغ عیدی محاسبه شود. مبلغ عیدی بر اساس فرمول زیر محاسبه میشود:
مبلغ عیدی = | روزهای کارکرد | X مبلغ عیدی سالیانه |
360 |
پایان: صفحه نمایش داده شده را میبندد.
با انتخاب این گزینه از صفحه اصلی، صفحهای نمایش داده میشود که در آن توضیحات لازم ارائه شده است. البته پس از خرید کامل نرمافزار، این گزینه نمایش داده نمیشود.